Nieuws

Nieuwsarchief

Finaleplaats ‘GLOBALG.A.P. Awards 2018’

Een van de projecten waar wij binnen OTC Organics erg trots op zijn is het ‘Aspromayo Organic Tahiti Lime Exports project’. Dit mooie project onder leiding van Alexander Restrepo heeft een finaleplaats behaald in de ‘GLOBALG.A.P. Awards 2018’!

Veel bereikt in weinig tijd
OTC’s Product development manager Alexander Restrepo is samen met onze Colombiaanse partner EXCOAGRO S.A.S de grondlegger van dit project. Met zijn achtergrond als agronoom begeleidt Alexander sinds 2017 een groep limoentelers in één van de armste regio’s van Colombia. Een van de doelen van het project was het GLOBALG.A.P. certificaat, wat door 22 telers in januari 2018 werd behaald. Door het behalen van het certificaat ging de wereld letterlijk en figuurlijk voor de telers open, met als resultaat dat:

  • er in een periode van 13 maanden 400 ton limoenen naar supermarkten in Duitsland, Zweden, Denemarken, België en Nederland is geëxporteerd;
  • het gemiddelde inkomen per kilogram limoenen voor de telers met 450% steeg, waardoor de kwaliteit van het leven van de gezinnen en de gemeenschap een enorme sprong vooruit heeft gemaakt;
  • door de strenge eisen die door GLOBALG.A.P. worden gesteld de werkwijze van de telers waar nodig verbeterd en geprofessionaliseerd is;
  • dankzij het nauwgezette werk van de telers en de twee experts die het certificeringsproces van GLOBALG.A.P. ondersteunden, er nu een volledig gedocumenteerd en correct registratiesysteem van de boerderijen is, waarvoor zij veel lof kregen van de auditors van GLOBALG.A.P.
  • het project heeft bewezen dat een GLOBALG.A.P. certificering niet alleen voor grote luxe boerderijen is weggelegd, maar ook voor kleinere telerscollectieven die op een gestructureerde en transparante manier volgens alle certificeringseisen willen werken.

De ‘Global Gap Awards 2018’ hebben we helaas nét niet gewonnen, maar we zijn er ontzettend trots op dat we een finaleplaats hebben behaald. Gezien de korte looptijd van het project is er, dankzij alle betrokkenen, al ontzettend veel bereikt en dat belooft veel goeds voor de toekomst!

Op de website van GLOBALG.A.P. vindt u meer informatie over het project.

14 jan
Nieuwe huisstijl & identiteit

In 2018 vonden er intern grote wijzigingen plaats bij OTC Organics B.V. De bedrijfsnaam van Organic Trade Company Holland B.V. veranderde in OTC Organics B.V. en bijna tegelijkertijd zijn wij verhuisd naar ons nieuwe kantoor in Dronten. Vanaf vandaag hoort daar ook een nieuwe identiteit met een splinternieuwe huisstijl bij.

Lees artikel
08 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 23 en 24 januari 2019 wordt de vijfde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel
25 okt
Finaleplaats ‘GLOBALG.A.P. Awards 2018’

Een van de projecten waar wij binnen OTC Organics erg trots op zijn is het ‘Aspromayo Organic Tahiti Lime Exports project’. Dit mooie project onder leiding van Alexander Restrepo heeft een finaleplaats behaald in de ‘GLOBALG.A.P. Awards 2018’!

Lees artikel
20 sep
OTC Organics deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC Organics B.V. staat dit jaar voor de tweede keer met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 23 tot 25 oktober.

Lees artikel
17 jul
OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana

“De beste eigenschappen van maracuja en passiefruit”

Lees artikel
24 mei
OTC Organics B.V. gaat verhuizen!

Met gepaste trots informeren wij u dat wij met ingang van maandag 28 mei aanstaande verhuizen naar ons nieuwe kantoor aan de Eskimolaan 11 in Dronten.

Lees artikel