Geef hoop voor Kerstmis

In 2018 zijn we gestart met het ‘OTC’s Social Engagement Program’. Ons jaarlijkse doel is om een onvergetelijk kerstfeest te organiseren voor minder bedeelde kinderen. Dit jaar hebben we onze biologische citruspartner SOGA Organic benaderd. Als onderdeel van hun eigen ‘Social Investment Program’ werkt SOGA samen met een gemeenschapsproject genaamd Langbos Crèche (www.langbos.co.za). Het doel was simpel: om minstens één dag van het jaar een glimlach op de gezichten van deze kinderen te toveren!

Aan de slag!
Het personeel van de crèche heeft er alles aan gedaan om de kinderen te verwennen met cadeautjes, drankjes en lekker eten. Het resterende bedrag zal in het nieuwe jaar worden gebruikt voor briefpapier, schooltassen en andere benodigdheden.

Kerstfeest
Op 27 november was het eindelijk zover! SOGA Organic sponsorde T-shirts voor de kinderen en SOGA Rockets (ijsjes) voor alle kinderen en de aanwezige communityleden. En wat een geslaagde dag was het!

Het verhaal van Langbos
Maar achter het plezier van deze dag gaat veel leed schuil achter deze ogenschijnlijk blije gezichten. Deze kleine school van Langbos bevindt zich in Addo, Zuid-Afrika en maakt integraal deel uit van de gemeenschap van Langbos. Ze leven in grote armoede, in krotten zonder licht en water. Velen zijn hiv-positief en alcoholisme en kindermishandeling zijn veelvoorkomende problemen.

Muffy Miller
Addo heeft als citrusgebied alleen seizoensarbeid. Dit betekent dat 70% van de gemeenschap werkeloos is tussen december en maart. Al deze factoren dragen bij aan de hoge incidentie van disfunctionele gezinnen en veelvoorkomend leed. In 1994 zag Muffy Miller kinderen op een illegale vuilnisbelt naast varkens en honden rondzwerven. In haar groeiende bezorgdheid over het ontbreken van educatieve behoeften, gezondheidsproblemen en criminaliteit besloot ze tot actie over te gaan.

Inkwenkwezi
Met behulp van het Sundays River Woman’s Institute, kerken en internationale gasten werd een bescheiden kleine speelschool gebouwd, genaamd Inkwenkwezi (wat ster in Xhosa betekent). Bijna 50 kinderen bezoeken de crèche dagelijks. Ze bloeien op en zijn zoveel gezonder nu ze iets te eten krijgen. In november brachten onze algemeen directeur Edward Out en Inkoopmanager Cornelis Ernst een bezoek aan Langbos. Het project heeft zo’n diepe indruk bij hen achter gelaten en wij hebben dit project in onze harten gesloten.

24-09

OTC Organics alert op Covid-dreiging

Sinds het overwinnen van de aanvankelijke logistieke problemen veroorzaakt door Covid-19, heeft OTC Organics dagelijks contact onderhouden met zijn telers en leveranciers Lees artikel
27-08

Naturland certificering behaald

Met trots delen wij mee dat onze biologische limoenen uit Colombia vanaf heden Naturland gecertificeerd zijn! Lees artikel
29-06

Biologische Zuid-Afrikaanse easy peeler variëteit Nova onderweg naar Nederland

Over enkele weken trapt OTC Organics het soft citrus seizoen af met de easy peeler variëteit Nova van haar vaste teler SOGA Organic uit Zuid-Afrika. Lees artikel