Burkinees mangoseizoen van start bij OTC Organics

Sociaal-economische ontwikkeling

In het Afrikaanse Burkina Faso maakt één bedrijf het verschil in hét mangoteeltgebied van Banfora: Sanlé Sechage. Het bedrijf, met een jong professioneel managementteam aan het roer dat als doel heeft om de productie en kwaliteit van hun mango’s te garanderen, levert tegelijkertijd een enorme bijdrage aan de sociaal-economische ontwikkeling in de regio. Tijdens het mangoseizoen tussen maart en augustus heeft het bedrijf bijna 700 seizoens- en vaste medewerkers in dienst, waarvan het merendeel vrouw is. 228 werknemers houden zich dagelijks bezig met het verwerken en exporteren van verse mango’s. De overige werknemers worden ingezet bij het drogen en exporteren van gedroogde mango’s. Dit familiebedrijf is al jaren de vaste leverancier van OTC Organics als het gaat om biologische mango’s. Vanaf deze week is deze subtropische vrucht weer verkrijgbaar in de variëteit Amélie en wordt over enkele weken afgewisseld door de variëteit Kent.

Uitstekende kwaliteit

Banfora is een ideaal gebied voor het telen van mango’s vanwege het subtropische klimaat. De mango’s groeien daar dan ook in overvloed. Het bedrijf teelt hun mango’s voornamelijk voor de export van verse mango’s. Alleen de beste mango’s die aan alle kwaliteitseisen voldoen en met de juiste smaak, kleur en vorm worden geselecteerd voor de export. De mango’s die niet aan de strenge markteisen voldoen, maar qua smaak nog steeds heerlijk zijn, worden verwerkt tot gedroogd fruit, zodat er niets van de productie verloren gaat, voedselverspilling wordt voorkomen en er een inkomstenbron wordt gegenereerd. Je kunt wel zeggen dat alleen de allerbeste mango’s naar Nederland worden geëxporteerd.

Mangoverwerkingsfaciliteit

In samenwerking met OTC Organics heeft het bedrijf een mangoverwerkingsfaciliteit gebouwd, met een sorteerlijn voor verse mango’s, een unit voor de verwerking van gedroogde mango’s en een koelkamer voor bijna 90 pallets. Deze IFS en HACCP- gecertificeerde faciliteit creëert een unieke omgeving met koelen en drogen voor zowel verse als gedroogde mango’s onder één dak. Samen met onze partner Sanlé zagen we de noodzaak om ook de infrastructuur te verbeteren en te investeren in specifieke kennis. In samenwerking met de telers werken wij continu aan procesverbeteringen: van teelt tot sorteren en van oogstmethodes tot conditionering. We verwachten onze exportvolumes de komende jaren te kunnen vergroten en in de groep telers te blijven investeren met als doel samen te groeien.

Certificering

Sanlé is nauw betrokken bij alle lokale supply chain partners. Zo bezoeken ze hun telers regelmatig en geven ondersteuning door onder andere kennisoverdracht. Het bedrijf werkt uitsluitend met vaste partners, met sommige inmiddels al twee decennia lang. De nauwe samenwerking en de juiste begeleiding heeft geresulteerd in 60 GLOBALG.A.P. gecertificeerde telers, die uitsluitend biologisch produceren en een EU-Biologisch en Bio Suisse certificaat voor biologische landbouw bezitten. Daarnaast zijn alle telers Fairtrade en GRASP gecertificeerd. Het bedrijf blijft zich steeds maar weer ontwikkelen, want sinds dit jaar beschikken ze ook over een FSSC 22000 en Kosher certificaat.

Heeft u vragen over onze biologische mango’s? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: E.: sales@otcorganics.com / T.: +31 (0) 885 880 400.

23-06

Impact verplichte koude behandeling op biologische Zuid-Afrikaanse sinaasappelen

The European Commission has adopted a regulation which forces South Africa and it’s neighbouring countries to a very strict cold sterilization regime for oranges prior to and during transportation. Lees artikel
22-06

Verlenging QS-certificaat

OTC heeft haar QS certificering opnieuw succesvol verlengd!  Lees artikel
16-06

Organic oranges from South Africa available next week!

The summer period at OTC Organics is all about citrus! Lees artikel