Met kartonnen druivenverpakking op weg naar plasticvrij schap

Een van de meest omstreden kwesties waarmee de AGF-sector op dit moment te maken heeft, is ongetwijfeld de kwestie van de plasticverpakking voor AGF. Retailers, AGF-distributeurs, groothandelaren, verpakkers en consumenten zijn het erover eens dat het een kwestie is die dringend moet worden aangepakt. OTC Organics B.V., specialist op het gebied van bio-producten, brengt zijn eigen oplossing op de markt.

Bart van der Vliet, Sales & Marketing Manager bij OTC Organics: “Om, voorafgaand aan de start van het Zuid-Afrikaanse bio-druivenseizoen, tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten naar niet-kunststofverpakkingen hebben we twee soorten recyclebare kartonnen druivenverpakkingen geïntroduceerd.”

“Veel groenten en fruit kunnen gemakkelijk worden verhandeld zonder verpakking, maar dit is moeilijker voor andere producten, zoals druiven. We kennen allemaal het beeld van druiven in een plastic punnet. Deze plastic schaal is ontworpen om het fruit te beschermen, waardoor het veiliger en gemakkelijker is om de druiven wereldwijd te verladen. Ondanks dat het de standaardverpakking en ook de goedkoopste verpakking is, hebben we bij OTC Organics besloten dat we dit moeten veranderen.”

“Samen met al onze partners hebben we onlangs op ons kantoor in Dronten een verpakkingsseminar georganiseerd om meningen en standpunten uit te wisselen. Eén van de resultaten van het seminar was de introductie van een doos voor het verpakken van druiven. Met die conclusie in het achterhoofd hebben we samen met onze inpakpartner Euro West een doos met vast deksel ontwikkeld onder ons eigen merk MmmBIO. Deze nieuwe verpakking kan na gebruik eenvoudig worden gerecycled. Het bestaat uit papier – wat wij als moderne stap naar een kunststofvrij schap beschouwen. In samenwerking met onze Duitse klant hebben we ook een kartonnen huls in combinatie met een kartonnen doos ontwikkeld die uitsluitend door Duitse retailers wordt gebruikt”.

De nieuwe verpakking stond al op een display bij de Fruit Attraction in Madrid. OTC Organics zal deze ook laten zien op de stand van het bedrijf op de Fruit Logistica in Berlijn in Hal 3.2 / B-07.

Dit artikel verscheen eerder op de website van AGF.nl

27-08

Naturland certificering behaald

Met trots delen wij mee dat onze biologische limoenen uit Colombia vanaf heden Naturland gecertificeerd zijn! Lees artikel
29-06

Biologische Zuid-Afrikaanse easy peeler variëteit Nova onderweg naar Nederland

Over enkele weken trapt OTC Organics het soft citrus seizoen af met de easy peeler variëteit Nova van haar vaste teler SOGA Organic uit Zuid-Afrika. Lees artikel
04-06

Nieuwe biologische verpakkingslijn draait op volle toeren

Op onze nieuwe verpakkingslijn worden uitsluitend biologische producten verpakt. Zo zijn wij er zeker van dat er geen enkel risico op residu contaminatie bestaat. Lees artikel