Nieuws

Nieuwsarchief

Nieuwe aanvoer Senegalese bio-mango’s bij OTC

“Supply Development” volop in beweging bij OTC
Een van de aandachtsgebieden van OTC-Holland is het ontwikkelen van additionele aanvoer van nieuwe producten uit nieuwe gebieden. Door het ontwikkelen van nieuwe projecten en zo nieuwe leveranciers aan OTC te kunnen verbinden, hopen we nog beter in te kunnen spelen op de marktbehoefte. Deze week beleven we wederom een primeur, want dan wordt de eerste container biologische Kent bio-mango’s uit Senegal verwacht. Het is de eerste keer dat we biologische mango’s uit Senegal in het assortiment hebben. We werken hiervoor nauw samen met een biologische telerscoöperatie in de zuidelijke regio Casamance, ingesloten tussen Gambia en Guinee-Bissau. De coöperatie telt 500 leden, waarvan er 70 biologisch telen. Het bijzondere aan deze coöperatie is dat de leden actief zijn in de hele productieketen: van teelt tot oogsten en van sorteren tot aan verpakken. De mango’s dragen het label “Ecocert Responsible”, dat toeziet op de ethische-, sociale- en milieuprocedures van het bedrijf. Daarnaast beschikt de coöperatie over een eigen biologisch gecertificeerd pakstation.

Mangosorteerlijn Traceerbaarheidsproces

Beschikbaarheid
De coöperatie is gespecialiseerd in het telen van bio Kent mango’s; een mango met draadloos, sappig en heel zoet vruchtvlees. De komende 6 weken is deze mango bij OTC verkrijgbaar. Daarna gaan we verder met de aanvoer van biologische mango’s uit het Noorden van Senegal totdat het Spaanse seizoen begint. Heeft u vragen over deze Senegalese mango’s? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

Enorme mangoboom in bloei

17 jul
OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana

“De beste eigenschappen van maracuja en passiefruit”

Lees artikel
24 mei
OTC Organics B.V. gaat verhuizen!

Met gepaste trots informeren wij u dat wij met ingang van maandag 28 mei aanstaande verhuizen naar ons nieuwe kantoor aan de Eskimolaan 11 in Dronten.

Lees artikel
11 apr
Start Burkinees biologisch mangoseizoen met nieuwe verwerkingsfaciliteit

Onlangs heeft het Burkinese familiebedrijf Sanlé Sechage haar deuren geopend van de nieuwe mango verwerkingsfaciliteit.

Lees artikel
29 mrt
OTC ontwikkelt Colombiaans Pompoenproject

Naast oranje pompoenen uit Argentinië, Israël en Zuid-Afrika, beschikken wij vanaf nu ook over biologische pompoenen uit Colombia. En dat is een primeur voor OTC!

Lees artikel
01 mrt
OTC-Holland lid van NABC

Eind vorig jaar is OTC lid geworden van de Netherlands-African Business Council (NABC). Door lid te worden onderschrijft OTC de mening van NABC dat de Nederlandse particuliere sector een prominente rol speelt in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent.

Lees artikel
07 feb
Trots lid van SIFAV

In 2017 heeft OTC het convenant ‘Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) 2020’ ondertekend. Het doel van het convenant is om de import van verse groenten en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië door de partners in de overeenkomst in 2020 100% duurzaam te verkopen.

Lees artikel