Biologische Zuid-Afrikaanse easy peeler variëteit Nova onderweg naar Nederland

Vanaf week 30 bij OTC Organics verkrijgbaar

Over enkele weken trapt OTC Organics het soft citrus seizoen af met de easy peeler variëteit Nova van haar vaste teler SOGA Organic uit Zuid-Afrika. De vruchten zijn al geoogst en verpakt en worden half juli in het warehouse in Poeldijk verwacht. Niet eerder heeft OTC Organics, distributeur van biologische groenten en fruit, deze variëteit in het assortiment gehad en de medewerkers kijken er dan ook erg naar uit om het fruit te ontvangen.

SOGA Organic
Marius Jürgens, teler sinds 2002 en Productie Directeur bij SOGA Organic, teelt deze variëteit voor OTC Organics. In 2005 richtte hij samen met 3 andere biologische citrusboeren SOGA op: Sundays Organic Growers Association. Zij telen allen biologisch citrus op hun eigen boerderij langs de vruchtbare Sundays River Valley in Zuid-Afrika. Op het gebied van onderzoek, verpakking, logistiek en marketing werken ze nauw samen om hun klanten over de hele wereld te voorzien van biologisch citrus.

Marius heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan: “Zolang ik me kan herinneren, maakt duurzaamheid deel uit van mij. Mijn overgrootvader en zijn vader begonnen net buiten Kirkwood met het telen van citrus. Ze hadden geen pesticiden of kunstmest. Ze plukten citrus, verpakten het in houten kisten en stuurden het met de trein naar Port Elizabeth en op een stoomschip naar Europa. Het fruit arriveerde nog steeds in een goede staat in het buitenland. Nu probeer ik in hun voetsporen te treden. Ik wil op een natuurlijke manier sterk, gezond fruit produceren. De bodem zó gebruiken, dat mijn kinderen en hun kinderen hier ook ooit kunnen telen. Bij biologische landbouw draait alles om duurzaamheid.”, aldus Marius.

Nova variëteit
De Nova staat ook wel bekend als een Clemenvilla mandarijn, waardoor het familie is van de Nadorcott. De smaak en kleur van de Nova is erg goed en staat dichter bij een Nadorcott dan een Clementine. Na Nova verwacht OTC Organics Nadorcotts van hun teler Groenheuwel en later SRCC (Sundays River Citrus Company). De vruchten zijn verpakt in 15 kg dozen, maar kunnen naar wens worden omgepakt. Hierbij maakt OTC Organics gebruik van hun nieuwste aanwinst: een biologische verpakkingslijn die sinds eind mei operationeel is.

Voor meer informatie:

Bart van der Vliet
Sales & Marketing Manager
sales@otcorganics.com

Cornelis Ernst
Purchase Manager
cornelisernst@otcorganics.com

29-06-2020

28-11

Verhuisbericht OTC Organics Warehouse

OTC Organics blijft doorgroeien en daarom verhuizen wij naar een nieuwe opslaglocatie elders op bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk. Lees artikel
07-11

Biologisch druivenseizoen Zuid-Afrika en Peru

Het biologische druivenseizoen uit Zuid-Afrika en Peru is nog maar een paar weken verwijderd van de eerste oogst en verzendingen naar Europa. Lees artikel
02-11

Tom de Bruijn nieuwe Managing Director van OTC Organics B.V.

Per 1 september jl. vormt hij samen met Edward Out (oprichter van OTC Organics) de voltallige directie. Lees artikel