OTC ontwikkelt biologisch Colombiaans limesproject

Met trots delen wij mee dat we ons assortiment vanaf heden hebben uitgebreid met jaarrond biologische limes uit Colombia. Na een intensieve periode van voorbereiden, analyseren en verkennen, hebben we samen met een Colombiaans telerscollectief onze kennis en krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een biologisch limesproject.

Nog niet eerder waren er biologische limes uit Colombia bij ons beschikbaar. Vorige week zijn de eerste limes in het OTC bio handling center in Poeldijk gearriveerd. “Door de grote vraag naar biologische limes vanuit de markt zijn wij gestart met de ontwikkeling van dit project. Dankzij de 35 gecertificeerde lokale telers die bij het project zijn aangesloten, kunnen wij onze klanten het hele jaar door voorzien van biologische limes”, aldus Alexander Restrepo, Product Development Manager bij OTC. Het collectief is, als onderdeel van een subsidieprogramma van de Colombiaanse overheid, 6 jaar geleden opgezet om kleine boeren een kans te geven zelfredzaam te zijn. Alexander heeft, met focus op het leveren van kwaliteit en continuïteit tegen een eerlijke prijs, de telers begeleid bij het behalen van biologische certificering.

IMG-20170607-WA0003 IMG-20170607-WA0004

Compost workshop
Omdat de telers hun compost moeten inkopen bij grote bedrijven, heeft Alexander onlangs in samenwerking met een exporteur en een ervaren biologische koffieteler een compost workshop verzorgd. In deze workshop leerden de telers hoe ze zelf biologische compost konden maken, zodat ze in een later stadium onafhankelijk kunnen zijn. Inmiddels zijn de telers met een eerste pilot gestart. In samenwerking met OTC en de telers wordt een centrale plek gecreëerd waar de telers hun compost kunnen maken, verwerken en opslaan.

IMG_5573 IMG_4809

De regio
Het teeltgebied ligt in het Zuiden van Colombia op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau. Een ideaal gebied voor het telen van limes, met relatief lage regenval en goede irrigatie mogelijkheden. Dankzij diverse workshops van NGO’s (non-gouvernementele organisaties) worden de telers bewust gemaakt hoe ze op een duurzame manier met de natuur om moeten gaan.

Tahiti lime
De Tahiti lime heeft dankzij het gunstige microklimaat een intense groene kleur en stevige schil. Het vruchtvlees en de schil van deze biologische lime is een frisse smaakmaker aan vele gerechten en dranken. De limes worden verpakt in de speciaal voor dit project ontworpen 4 kg ‘MmmBIO’ dozen. Ze zijn jaarrond verkrijgbaar in de maatsortering 36 tot 66. Heeft u vragen over onze biologische limes? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

20-05

Proud member of COLEACP

Recently OTC Organics became a member of The Europe-Africa-Caribbean-Pacific Liaison Committee (COLEACP). A civil society organization (CSO), established in 1973 by stakeholders in the international fruit and vegetable trade. Lees artikel
29-04

OTC Organics and Sanlé Sechage in synchrony

We would like to introduce you to our organic mango supplier from Burkina Faso: Sanlé Sechage. Lees artikel
10-04

Organic mangoes from Burkina Faso. Part 3!

Having taken off with a great start, we can conclude it is a good season for the organic mangoes from Burkina Faso! Lees artikel