Nieuws

Nieuwsarchief

OTC ontwikkelt Colombiaans Pompoenproject

Primeur voor OTC

Naast oranje pompoenen uit Argentinië, Israël en Zuid-Afrika, beschikken wij vanaf nu ook over biologische pompoenen uit Colombia. En dat is een primeur voor OTC! In 2016 zijn wij een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om biologische pompoenen te telen in Zuid-Colombia. Dankzij het zonnige klimaat, de regenval tijdens teeltperiodes en de korte transportduur, blijkt dit land uitermate geschikt voor het telen van de heerlijkste pompoenen.

   

Pilotprojecten

In 2016 zijn wij in 3 verschillende regio’s met een pilot gestart onder begeleiding van onze product development manager Alexander Restrepo. De telers zijn met zorgvuldig geselecteerde pompoenzaden aan de slag gegaan op diverse kleine oppervlaktes. Dankzij zijn landbouwkundige achtergrond heeft Alexander de telers verschillende teeltechnieken bijgebracht. Op basis van de uitkomsten, hebben wij één teler geselecteerd die zelf al jarenlange ervaring heeft met het telen van biologische limes. Zijn teeltgebied bevindt zich in het zuiden van Colombia op 600 meter boven zeeniveau. De eerste oogst was van goede kwaliteit en dit gaf de doorslag om door te gaan met het project. In maart 2018 hebben wij de eerste container biologische pompoenen in onze warehouse in Poeldijk ontvangen en mochten deze direct allemaal verpakken voor een Duitse retailer.

Oogsten

Ten opzichte van andere pompoenrassen, wordt er bij deze biologische variant met oogsten gewacht tot de pompoen volledig rijp is en de juiste brix-waarde bevat. Hierdoor krijgt de pompoen een heerlijke zoete smaak en door het vele zonlicht krijgt het zijn heldere oranje kleur.

 

Toekomst

Gangbare pompoenen zijn erg populair voor de lokale Colombiaanse markt, maar de biologische pompoen is een echt pioniersproduct. In de loop van het jaar willen wij de groep telers uitbreiden, zodat de productie en de daarbij behorende exportvolume wordt vergroot met focus op kwaliteit en een heerlijke smaak.

Voor nu kijken we terug op een succesvolle start van het Colombiaanse pompoenenseizoen en we kijken weer uit naar volgend jaar. Dan beschikken wij van januari tot april over de lekkerste biologische pompoenen uit Colombia!

20 sep
OTC Organics deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC Organics B.V. staat dit jaar voor de tweede keer met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 23 tot 25 oktober.

Lees artikel
17 jul
OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana

“De beste eigenschappen van maracuja en passiefruit”

Lees artikel
24 mei
OTC Organics B.V. gaat verhuizen!

Met gepaste trots informeren wij u dat wij met ingang van maandag 28 mei aanstaande verhuizen naar ons nieuwe kantoor aan de Eskimolaan 11 in Dronten.

Lees artikel
11 apr
Start Burkinees biologisch mangoseizoen met nieuwe verwerkingsfaciliteit

Onlangs heeft het Burkinese familiebedrijf Sanlé Sechage haar deuren geopend van de nieuwe mango verwerkingsfaciliteit.

Lees artikel
29 mrt
OTC ontwikkelt Colombiaans Pompoenproject

Naast oranje pompoenen uit Argentinië, Israël en Zuid-Afrika, beschikken wij vanaf nu ook over biologische pompoenen uit Colombia. En dat is een primeur voor OTC!

Lees artikel
01 mrt
OTC-Holland lid van NABC

Eind vorig jaar is OTC lid geworden van de Netherlands-African Business Council (NABC). Door lid te worden onderschrijft OTC de mening van NABC dat de Nederlandse particuliere sector een prominente rol speelt in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent.

Lees artikel