OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana

OTC Organics B.V. is altijd op zoek naar noviteiten. Nieuwe (verbeterde) smaken, vormen en kleuren of betere eigenschappen van een product. Vanaf september hebben wij een bijzondere noviteit in het assortiment: de passiecuja. Een heerlijke vrucht met een vleugje zuur van de gele maracuja (het gele zusje van de passievrucht) en de iets zoetere smaak en het uiterlijk van de passievrucht, maar dan met een roze dunne schil.

Hof van Eden

Núria Vlonk-Cunha Soares, Supply Development Manager bij OTC Organics vertelt: “Wij zijn in contact gekomen met een Nederlandse teler die al 20 jaar in Ghana woont en werkt en een eigen farm heeft van ruim 80 hectare, 70 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Deze teler, afgestudeerd aan de Agrarische Hogeschool Larenstein in Deventer, is ooit als stagiair in Ghana terecht gekomen. Het land beviel hem zo goed dat hij besloot om te blijven. Op zijn eigen farm waan je jezelf in het Hof van Eden, een prachtig teeltgebied vol met allerlei (fruit)bomen, waar hij biologische ylang ylang, vanille, sandelhout en kaneel teelt, voornamelijk voor de cosmetische markt. Ik heb hem leren kennen als een innoverende teler die continu op zoek is naar nieuwe producten en die een uitdaging niet uit de weg gaat. Wij zijn daarom ook heel blij dat we de samenwerking met hem zijn aangegaan.”

  

Bijzonder project

Núria: “Onze teler is in 2012 begonnen met het ambachtelijk veredelen van de gele maracuja met de paarse passievrucht door manueel de meeldraad van een goed ras te kruisen met de stamper van een ander goed ras. Maracuja groeit goed in Ghana maar is slecht verkoopbaar. De paarse variant daarentegen is populair maar groeit minder goed. In 2017 heeft hij een hele mooie variëteit ontwikkeld die de komende weken wordt vermenigvuldigd en volgend jaar wordt geoogst. Vanaf 2019 teelt hij uitsluitend zijn eigen variëteit. Om de passiecuja tijdens de teelt steun te geven maakt de teler gebruik van sinaasappelbomen. Deze bomen zijn hoog en stevig genoeg om de passiecuja te dragen.”

Beperkte volumes

Núria: “We beginnen dit jaar met beperkte volumes, maar de verwachting is dat we volgend jaar meer productie ontvangen, omdat de teler 10 hectare heeft bijgeplant voor 2019. Vanaf september 2018 is de passiecuja bij OTC Organics verkrijgbaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we dat het seizoen tot december duurt. Belangstellende afnemers kunnen een proefdoosje bij onze accountmanagers opvragen, zodat ze de smaak kunnen ervaren!”

Voor meer informatie:

Salesteam OTC Organics B.V.
+31 (0) 885 880 400 / sales@otcorganics.com

28-11

Verhuisbericht OTC Organics Warehouse

OTC Organics blijft doorgroeien en daarom verhuizen wij naar een nieuwe opslaglocatie elders op bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk. Lees artikel
07-11

Biologisch druivenseizoen Zuid-Afrika en Peru

Het biologische druivenseizoen uit Zuid-Afrika en Peru is nog maar een paar weken verwijderd van de eerste oogst en verzendingen naar Europa. Lees artikel
02-11

Tom de Bruijn nieuwe Managing Director van OTC Organics B.V.

Per 1 september jl. vormt hij samen met Edward Out (oprichter van OTC Organics) de voltallige directie. Lees artikel