Nieuws

Nieuwsarchief

OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana

OTC Organics B.V. is altijd op zoek naar noviteiten. Nieuwe (verbeterde) smaken, vormen en kleuren of betere eigenschappen van een product. Vanaf september hebben wij een bijzondere noviteit in het assortiment: de passiecuja. Een heerlijke vrucht met een vleugje zuur van de gele maracuja (het gele zusje van de passievrucht) en de iets zoetere smaak en het uiterlijk van de passievrucht, maar dan met een roze dunne schil.

Hof van Eden

Núria Vlonk-Cunha Soares, Supply Development Manager bij OTC Organics vertelt: “Wij zijn in contact gekomen met een Nederlandse teler die al 20 jaar in Ghana woont en werkt en een eigen farm heeft van ruim 80 hectare, 70 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Deze teler, afgestudeerd aan de Agrarische Hogeschool Larenstein in Deventer, is ooit als stagiair in Ghana terecht gekomen. Het land beviel hem zo goed dat hij besloot om te blijven. Op zijn eigen farm waan je jezelf in het Hof van Eden, een prachtig teeltgebied vol met allerlei (fruit)bomen, waar hij biologische ylang ylang, vanille, sandelhout en kaneel teelt, voornamelijk voor de cosmetische markt. Ik heb hem leren kennen als een innoverende teler die continu op zoek is naar nieuwe producten en die een uitdaging niet uit de weg gaat. Wij zijn daarom ook heel blij dat we de samenwerking met hem zijn aangegaan.”

  

Bijzonder project

Núria: “Onze teler is in 2012 begonnen met het ambachtelijk veredelen van de gele maracuja met de paarse passievrucht door manueel de meeldraad van een goed ras te kruisen met de stamper van een ander goed ras. Maracuja groeit goed in Ghana maar is slecht verkoopbaar. De paarse variant daarentegen is populair maar groeit minder goed. In 2017 heeft hij een hele mooie variëteit ontwikkeld die de komende weken wordt vermenigvuldigd en volgend jaar wordt geoogst. Vanaf 2019 teelt hij uitsluitend zijn eigen variëteit. Om de passiecuja tijdens de teelt steun te geven maakt de teler gebruik van sinaasappelbomen. Deze bomen zijn hoog en stevig genoeg om de passiecuja te dragen.”

Beperkte volumes

Núria: “We beginnen dit jaar met beperkte volumes, maar de verwachting is dat we volgend jaar meer productie ontvangen, omdat de teler 10 hectare heeft bijgeplant voor 2019. Vanaf september 2018 is de passiecuja bij OTC Organics verkrijgbaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we dat het seizoen tot december duurt. Belangstellende afnemers kunnen een proefdoosje bij onze accountmanagers opvragen, zodat ze de smaak kunnen ervaren!”

Voor meer informatie:

Salesteam OTC Organics B.V.
+31 (0) 885 880 400 / sales@otcorganics.com

25 okt
Finaleplaats ‘GLOBALG.A.P. Awards 2018’

Een van de projecten waar wij binnen OTC Organics erg trots op zijn is het ‘Aspromayo Organic Tahiti Lime Exports project’. Dit mooie project onder leiding van Alexander Restrepo heeft een finaleplaats behaald in de ‘GLOBALG.A.P. Awards 2018’!

Lees artikel
20 sep
OTC Organics deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC Organics B.V. staat dit jaar voor de tweede keer met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 23 tot 25 oktober.

Lees artikel
17 jul
OTC Organics beleeft primeur met biologische passiecuja uit Ghana

“De beste eigenschappen van maracuja en passiefruit”

Lees artikel
24 mei
OTC Organics B.V. gaat verhuizen!

Met gepaste trots informeren wij u dat wij met ingang van maandag 28 mei aanstaande verhuizen naar ons nieuwe kantoor aan de Eskimolaan 11 in Dronten.

Lees artikel
11 apr
Start Burkinees biologisch mangoseizoen met nieuwe verwerkingsfaciliteit

Onlangs heeft het Burkinese familiebedrijf Sanlé Sechage haar deuren geopend van de nieuwe mango verwerkingsfaciliteit.

Lees artikel
01 mrt
OTC-Holland lid van NABC

Eind vorig jaar is OTC lid geworden van de Netherlands-African Business Council (NABC). Door lid te worden onderschrijft OTC de mening van NABC dat de Nederlandse particuliere sector een prominente rol speelt in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent.

Lees artikel