OTC Organics zet volgende stap richting duurzamere druif

In nauwe samenwerking met IFCO SYSTEMS en de Zuid-Afrikaanse biologische druiventeler Orex Export (Pty), is OTC Organics het eerste bedrijf dat de meest duurzame overzeese verpakte biologische druif levert aan hun klanten in met name de DACH-regio.

Edward Out, Managing Director van OTC Organics: “We zijn er trots op dat we een belangrijke stap hebben gezet in het verminderen van uitstoot, energie, water- en kartongebruik. Op deze manier dragen we actief bij aan het verminderen van de CO2-voetafdruk van de overzeese biologische druif.”

In de afgelopen twee jaar heeft OTC Organics met partners in de toeleveringsketen tijd en geld geïnvesteerd om een consumentenverpakking voor eenmalig gebruik te ontwikkelen die thuis recyclebaar was. In nauwe samenwerking met onze klanten heeft OTC Organics met succes verschillende op karton gebaseerde alternatieven voor wegwerpplastic getest.

“Om onze uitdagende duurzaamheidsdoelstellingen te halen, is besloten om de eerste tests uit te voeren met een duurzamere transportverpakking voor biologische druiven. Voor het eerst in onze lange geschiedenis van de verkoop van biologische overzeese druiven hebben we onze duurzame kartonnen bakjes voor consumentenverpakkingen + r-PET-deksel en losse druiven in papieren carry bags verpakt in IFCO’s herbruikbare Black Lift Lock-kratten. De beste bestaande duurzame oplossing voor onze klant!”, zegt Edward.

Het vervangen van de standaard kartonnen transportdoos door een herbruikbare IFCO-krat, die meerdere keren wordt hergebruikt en volledig wordt gerecycled om nieuwe IFCO-kratten van te maken, leidde tot een breed scala aan voordelen voor iedereen binnen de supply chain, zoals een aanzienlijke kostenbesparing. Telers in Zuid-Afrika worden tijdens de COVID-19 pandemie geconfronteerd met een forse toename van grondstoffen. Het gebruik van de herbruikbare krat leidde ook tot een efficiënter inpak- en laadproces.

Marthia Botha, CEO van Orex Export (Pty): “Het verkorten van de keten van boer tot klant heeft als voordeel dat het fruit van betere kwaliteit is, aangezien de handling per verpakking minder zal zijn. Bovendien zijn we erin geslaagd om het energieverbruik tijdens het voorkoelproces na de oogst te verminderen dankzij een 25% sneller geforceerd koelproces.”

Voor meer informatie:
sales@otcorganics.com

05-05

Reference case

An innovative partnership makes organic grapes more sustainable. Lees artikel
28-04

2021 Environmental savings

Because of our decision to transport organic table grapes in IFCO RPCs, we reduce water and energy consumption, solid waste and food waste, and reduce the overall environmental footprint of our supply chain. Lees artikel
24-03

FRUIT LOGISTICA 2022

After two years of absence OTC Organics will be present at the upcoming FRUIT LOGISTICA from 5 to 7 April 2022 in Berlin, Germany. Lees artikel