SPRING is in the air

Wij zijn erg trots om aan te kondigen dat ons biologische limes-project in Colombia nu officieel SPRING-gecertificeerd is. De biologische telersgroep Excoagro/Aspromayo, bestaande uit 61 telers, is de eerste biologische limestelersgroep ter wereld die nu GLOBALG.A.P. SPRING gecertificeerd is!

SPRING staat voor Sustainable Program for Irrigation and Groundwater Use en is een toevoeging aan het GLOBALG.A.P. certificaat op boerderijniveau die producenten, retailers en handelaren helpt om hun inzet voor duurzaam waterbeheer aan te tonen.

Alexander Restrepo, Product Development Manager bij OTC Organics: “In onze dagelijkse inspanningen om bij te dragen aan een duurzamere wereld, werken we hard samen met onze strategische partners over de hele wereld om waterrisico’s te beheersen en duurzame werkmethoden te promoten. Water wordt schaars; zoet water maakt slechts drie procent uit van al het water op aarde. Hoewel zoet water wordt beschouwd als een hernieuwbare grondstof, overtreft het gebruik van zoet water in sommige regio’s het vermogen van natuurlijke processen om de voorraden aan te vullen. Met andere woorden, we moeten voorzichtig zijn met wat we hebben. Onze Colombiaanse biologische limestelers hebben samen met ons Product Development Team uitzonderlijk werk verricht om het SPRING add-on conformiteitscertificaat te verkrijgen.”

Alexander vervolgt: “Voor de telers en het certificeringsteam van Excoagro is de implementatie en het behalen van de SPRING-certificering een leerproces geweest dat alle betrokkenen bewust heeft gemaakt van het belang om water als een beperkte grondstof te beschouwen. Watervoorziening is niet voor altijd vanzelfsprekend. Zonder vers, onvervuild en voldoende water is landbouw niet levensvatbaar. Het is onze verantwoordelijkheid om deze schaarser wordende grondstof correct te gebruiken, te beschermen en niet te vervuilen. Tegenwoordig is waterbeheer een belangrijk element in de frontliniediscussies over duurzaamheid. OTC Organics en zijn strategische partners als belanghebbenden in de biologische voedselvoorzieningsketen nemen hun verantwoordelijkheid en implementeren manieren om onze watervoorraden die in de biologische landbouw worden gebruikt te meten en te beschermen.”

Bij OTC Organics zijn de biologische limes van Excoagro/Aspromayo jaarrond verkrijgbaar. Het kopen van deze biologische limes via OTC Organics of onze partner retailers & groothandels in heel Europa draagt bij aan een toekomstbestendige duurzame biologische limesproductie!

­­Voor meer informatie:
OTC Organics Sales Team
sales@otcorganics.com

23-06

Impact verplichte koude behandeling op biologische Zuid-Afrikaanse sinaasappelen

The European Commission has adopted a regulation which forces South Africa and it’s neighbouring countries to a very strict cold sterilization regime for oranges prior to and during transportation. Lees artikel
22-06

Verlenging QS-certificaat

OTC heeft haar QS certificering opnieuw succesvol verlengd!  Lees artikel
16-06

Organic oranges from South Africa available next week!

The summer period at OTC Organics is all about citrus! Lees artikel