Nieuws

Nieuwsarchief

Trots lid van SIFAV

In 2017 heeft OTC-holland het convenant ‘Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) 2020’ ondertekend. Het doel van het convenant is om de import van verse groenten en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië door de partners in de overeenkomst in 2020 100% duurzaam te verkopen. SIFAV, door IDH gelanceerd en ontwikkeld, is sinds de oprichting in 2012 aanzienlijk gegroeid van 13 Nederlandse partners tot een pan-Europees initiatief van meer dan 40 partners variërend van retailers, merken, handelaars en maatschappelijke organisaties in België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

100% duurzaam

Door het convenant te ondertekenen, streeft OTC ernaar om de ecologische en sociale verantwoordelijkheid in de supply chain verder te ontwikkelen. Núria Vlonk-Cunha Soares, Supply development manager bij OTC: “We werken met leveranciers die niet alleen een uitstekende productkwaliteit leveren, maar ook onze fundamentele principes, waaronder mensenrechten, arbeidsomstandigheden, gezondheid, veiligheid en het milieu naleven en delen. Tegelijkertijd maken we deel uit van een breed gedragen transitie naar 100% duurzame productie en inkoop.”

Duurzame invoer van groenten en fruit neemt toe tot 70%

De volumes van exotische groenten en fruit, zoals bananen, ananas, bonen en avocado’s, die afkomstig zijn en voldoen aan de eisen van sociale en ecologische omstandigheden, zijn in één jaar aanzienlijk gestegen van 50 tot 70%. Dit is het resultaat van de jaarlijkse monitoring van het Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV 2017) wat onlangs aan alle partners is gepresenteerd. Tot nu toe hebben we samen al goed werk geleverd. We kijken ernaar uit 100% duurzaam te worden met alle partners!

24 mei
OTC Organics B.V. gaat verhuizen!

Met gepaste trots informeren wij u dat wij met ingang van maandag 28 mei aanstaande verhuizen naar ons nieuwe kantoor aan de Eskimolaan 11 in Dronten.

Lees artikel
11 apr
Start Burkinees biologisch mangoseizoen met nieuwe verwerkingsfaciliteit

Onlangs heeft het Burkinese familiebedrijf Sanlé Sechage haar deuren geopend van de nieuwe mango verwerkingsfaciliteit.

Lees artikel
29 mrt
OTC ontwikkelt Colombiaans Pompoenproject

Naast oranje pompoenen uit Argentinië, Israël en Zuid-Afrika, beschikken wij vanaf nu ook over biologische pompoenen uit Colombia. En dat is een primeur voor OTC!

Lees artikel
01 mrt
OTC-Holland lid van NABC

Eind vorig jaar is OTC lid geworden van de Netherlands-African Business Council (NABC). Door lid te worden onderschrijft OTC de mening van NABC dat de Nederlandse particuliere sector een prominente rol speelt in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent.

Lees artikel
07 feb
Trots lid van SIFAV

In 2017 heeft OTC het convenant ‘Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) 2020’ ondertekend. Het doel van het convenant is om de import van verse groenten en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië door de partners in de overeenkomst in 2020 100% duurzaam te verkopen.

Lees artikel
24 jan
OTC kijkt uit naar Fruit Logistica!

Van 7 tot 9 februari staat ons gevarieerde en gepassioneerde beursteam paraat om u uitgebreid te woord te staan over ons mooie bedrijf, maar bovenal, om samen te bespreken wat wij voor ú kunnen betekenen!

Lees artikel