“We houden de keten gesloten met dedicated bio-verpakkingslijn”

Tijdens de Fruit Logistica hadden wij een goede reden om het glas te heffen! Samen met onze verpakkingspartner Euro West en hun verpakkingsmachineleverancier JASA Packaging Solutions hebben we een mooie samenwerking gesloten voor een dedicated-bio lijn die Euro West voor ons zal gaan inzetten voor het verpakken van biologische AGF-producten. In mei zal de nieuwe lijn operationeel zijn.

“In mei vorig jaar hebben we gezamenlijk met OTC Organics een verpakkingsseminar georganiseerd om te kijken waar de verpakkingsmarkt heen gaat. De investering in deze specifieke bio-lijn is hier een indirect uitvloeisel van”, vertelt directeur Marco Vijverberg van Euro West, dat al bijna twintig jaar samenwerkt met OTC Organics.

Bron AGF.nl: Jasa, Euro West en Bart & Edward van OTC Organics proosten op de nieuwe investering

“Momenteel worden de bio-producten nog verpakt op de gangbare lijnen, maar we zagen dat ondanks de inspanningen om de lijn te reinigen nog altijd residuen achterbleven op de verpakkingen. Dat kan niet meer, ook gezien de strenge normen die de grootwinkelbedrijven hanteren. Daarom hebben we met Euro West besloten de stap te maken naar een dedicated bio-lijn. Zo houden we de bio-keten gesloten”, aldus directeur Edward Out van OTC Organics.

De nieuwe biologische verpakkingslijn krijgt een viertal uitgangen, waarvan er twee zullen worden ingezet voor het verpakken in netlon verpakking van biologisch afbreekbaar materiaal. Er wordt nog gekeken hoe de twee andere uitgangen ingezet kunnen worden. “Die flexibiliteit is ook wel een pré. We kunnen er verschillende AGF-producten mee verpakken met verschillend materiaal”, vertelt Marco.

De keuze voor JASA was volgens Marco niet moeilijk. “Naast dat we al jaren naar tevredenheid met ze werken, staat bij JASA duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat zie je ook aan de Bag-2-Paper- en de sleeve-oplossingen die ze hier nu op de beurs introduceren. Daarnaast beschikken ze over een stukje voorsprong in techniek. Daar hopen wij ook met deze lijn ons voordeel mee te gaan doen.”

Bekijk het originele nieuwsbericht op de website van AGF.nl

24-12

Give hope for Christmas

In 2018 OTC Organics started the Social Engagement Program. Our goal is to provide an unforgettable Christmas party for the less fortunate children every year. This year we’ve selected a project in the Dominican Republic. Lees artikel
22-12

Vertrouwen in aankomend bio steenfruitseizoen

Deze maand staan wij in de decembereditie van AGF Primeur. Cornelis Ernst, Purchase Manager bij OTC Organics, vertelt over ons bio steenfruitseizoen! Lees artikel
04-12

OTC breidt duurzame verpakkingslijn uit

Biologische druiven verkrijgbaar in twee nieuwe recyclebare kartonnen druivenverpakkingen Lees artikel