Zuid-Afrikaans biologisch steenfruitseizoen van start bij OTC Organics

Vanaf week 49 bij OTC Organics verkrijgbaar
Over enkele weken trapt OTC Organics het Zuid-Afrikaans biologisch steenfruitseizoen af met perziken, nectarcots en abrikozen van haar vaste partner Pro-Plum Orchards, onderdeel van de OrganoGroup. In week 49 verwacht OTC Organics de eerste oogst steenfruit in hun warehouse in Poeldijk voor verdere verzending naar Europa. OTC Organics heeft het exclusieve mandaat om het biologische steenfruit van de OrganoGroup in Europa te vermarkten.

De regio
Het familiebedrijf teelt inmiddels al zestien jaar lang gecertificeerd biologisch fruit en is gelegen in de Waterberg Mountains, nabij Mookghopong (Limpopo) in Zuid-Afrika. Het bedrijf teelt daar circa 65 ha biologisch steenfruit. De regio kenmerkt zich door de zeer vroege seizoenstart door de gunstige (hoge) ligging en is daardoor een ideaal gebied voor het telen van steenfruit. Het koude winterweer zorgt voor een goede bloei en de vooruitzichten voor het oogstseizoen zijn zeer positief.

Focus op verlenging biologisch pruimenseizoen
De OrganoGroup richt zich op de uitbreiding van haar pruimenrassen, zodat het seizoen verlengd kan worden. Het bedrijf teelt lokale pruimenrassen, zoals African Rose, African Delight, Ruby Sun, Ruby Crunch en Fortune, en is zelfs bezig met het opnieuw aanplanten van late rassen, zoals Angeleno. Tot de Kerst bestaat het assortiment uit perziken, nectarcots en abrikozen en wordt in week 50 aangevuld met pruimen. Na de Kerst zijn er pruimen en nectarcots verkrijgbaar.

Zoete aardappelen en Kuri-pompoenen
Biologische groenten maken in toenemende mate ook deel uit van het portfolio van de OrganoGroup en worden overwegend door OTC Organics in Europa vermarkt. Het exportseizoen van biologische zoete aardappelen loopt van februari tot augustus. De Kuri-pompoenen worden in de periode van december tot februari verladen.

 Voor meer informatie: sales@otcorganics.com

23-06

Impact verplichte koude behandeling op biologische Zuid-Afrikaanse sinaasappelen

The European Commission has adopted a regulation which forces South Africa and it’s neighbouring countries to a very strict cold sterilization regime for oranges prior to and during transportation. Lees artikel
22-06

Verlenging QS-certificaat

OTC heeft haar QS certificering opnieuw succesvol verlengd!  Lees artikel
16-06

Organic oranges from South Africa available next week!

The summer period at OTC Organics is all about citrus! Lees artikel