Betrouwbare handelspartner

Als teler of distributeur van biologische groenten en fruit werkt u natuurlijk het liefst samen met een betrouwbare handelspartner die álles weet op dit gebied. Bij OTC Organics bent u dan aan het juiste adres. Van rassen tot bewaring en van wetgeving tot certificering: wij ondersteunen u van A tot Z bij de verkoop en distributie van uw product. Kunt u onze hulp gebruiken? Wij zijn voortdurend op zoek naar biologische telers en leveranciers van over de hele wereld en komen graag met u in contact.

Onze aanpak is persoonlijk
Wij vinden het belangrijk dat we er zijn wanneer u ons nodig heeft: zowel op afstand als ter plaatse. We zetten daarom altijd nét dat stapje extra om u zo goed mogelijk bij te staan, al blijven we altijd realistisch over de afzetmogelijkheden van uw product. We informeren u doorlopend over kwaliteit, afzet en marktsituatie en ondertussen benaderen we de markt proactief om voor elk product en elke productsortering passende afnemers te vinden.

Focus

• Optimale marketing mix
• Risicospreiding
• Lange termijn relaties
• Technische ondersteuning
• Financiering
• Transparante werkwijze
• Realistische doelstellingen en prijsverwachtingen
• Continuïteit

Waar komen onze producten vandaan?

Biologische experts met een geweten!

Biologisch specialist

Biologische landbouw is het mooiste wat er is. De passie voor dit vak – met oog voor mens, dier en natuur – delen wij met onze telers en klanten. Dankzij jarenlange expertise en een uitgebreid netwerk weten wij alles van biologische teelt, producten en afzetmarkt. Deze kennis delen we graag met u! We geven advies op het gebied van rassenkeuze, bewaring en protocollen, we assisteren bij het verkrijgen van de juiste certificering en het hoog houden van de kwaliteit en we zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

Samen groeien

OTC Organics B.V. is een absolute specialist in biologische groenten en fruit. Wij gaan altijd voor een optimaal resultaat en streven naar langdurige samenwerkingen met telers en leveranciers. Dit betekent dat we continu op zoek zijn naar de perfecte balans tussen uw productaanbod en de vraag van onze afnemers. Richt u zich op de perfecte productie, dan doen wij de rest. Samen groeien we verder!

Omschakelen

Lijkt biologische landbouw u ook wel wat? Of zit u al middenin de overgang van reguliere naar biologische landbouw? Ook hier kunnen we u bij helpen. Ons inkoop- en kwaliteitsteam informeert en adviseert u over de opbouw van – of omschakeling naar – biologische teelt, de ideale productkeuze en de afzetmarkt. En dankzij ons uitgebreide kennisnetwerk brengen we u snel in contact met de juiste biologische specialisten en verkoopkanalen.

Europese biologische certificering

De teelt, distributie, export en verkoop van biologische producten wordt gereguleerd door de Europese Commissie Biologische landbouw. De wettelijke voorschriften van biologisch telen zijn vastgelegd in verordening (EG) nr. 834/2007 en verordening (EG) nr. 889/2008. Deze voorschriften bevatten de minimum vereisten waaraan biologische teelt dient te voldoen. Wilt u meer informatie over biologische certificering of overweegt u de stap te zetten naar biologische landbouw? Wij helpen u graag op weg.

Project- en productontwikkeling

Bij OTC Organics besteden we veel aandacht aan project- en productontwikkeling. We doen dit met name in Latijns-Amerika en West-Afrika. Met deze nieuwe projecten hopen we nieuwe leveranciers en producten aan onze klanten te verbinden, om zo nóg beter in te spelen op de marktbehoefte.

Ons productontwikkelingsteam dat deze telersprojecten ontwikkelt, heeft roots in deze landen. Ze zijn meerdere keren per jaar op het platteland te vinden om lokale, conventionele telers te informeren over de mogelijkheden van biologische landbouw en hen hiervoor te enthousiasmeren. De telers die de uitdaging aan gaan, staan we intensief bij. Zo maken we de kans van slagen zo groot mogelijk.