Onze geschiedenis

2001

Traders in de biologische groenten- en fruitsector Fred Kloen en Edward Out richten Tellus Produce B.V. in Lelystad op. Het bedrijf richt zich op export van biologische vollegrondsgroenten uit Nederland en België en vervolgens ook import van fruit.

2003

Tradin Organic Agriculture benadert Tellus Produce B.V. om te bekijken of er een samenwerking mogelijk is met dochter Trabana B.V. (specialist in biologische bananen en exotisch fruit).

2004

De activiteiten van Tellus Produce B.V. en Trabana B.V. worden samengevoegd en op 1 april 2004 wordt Organic Trade Company Holland B.V. (handelsnaam OTC-Holland) opgericht.

2005

Mede dankzij het brede netwerk en ondersteunende faciliteiten van Tradin Organic Agriculture worden met name de importactiviteiten sterk uitgebreid in de jaren 2005-2007.

2008

Tellus Produce B.V. verwerft het complete aandelenpakket in OTC-Holland en gaat zelfstanding verder.

2016

Start van de samenwerking met Total Produce Nordic. Het doel van deze samenwerking is om directe toegang te krijgen tot de Scandinavische markt (met name foodretail) en de wereldwijde middelen van TPN in te zetten in productie, synergiën te creëren en een sterkere financiële positie te krijgen bij het investeren op nieuwe productielocaties.

2018

De bedrijfsnaam van Organic Trade Company Holland B.V. (OTC-Holland B.V.) verandert in OTC Organics B.V. en bijna tegelijkertijd verhuizen wij van Lelystad naar een splinternieuw kantoor in Dronten.

2019

Door de groeiende ambities en de daarbij horende nieuwe doelstellingen, is een nieuwe identiteit een logisch vervolg. Bij een dynamisch bedrijf als OTC Organics hoort óók een nieuwe visuele identiteit die onze herkenbaarheid vergroot.

2020

Bij OTC Organics hebben we nieuwe verpakkingen ontwikkeld om de aanwezigheid van plastic in de keten nog verder terug te dringen. Dit jaar is onze verpakkingslijn voor druiven uitgebreid met twee nieuwe duurzame alternatieven.

2021

Total Produce fuseert met DOLE. OTC Organics wordt lid van DOLE plc. als dé specialist voor biologisch geteelde producten in de groep.