Onze geschiedenis

2001

Traders in de biologische groenten- en fruitsector Fred Kloen en Edward Out richten Tellus Produce B.V. in Lelystad op. Het bedrijf richt zich op export van biologische vollegrondsgroenten uit Nederland en België en vervolgens ook import van fruit.

2003

Tradin Organic Agriculture benadert Tellus Produce B.V. om te bekijken of er een samenwerking mogelijk is met dochter Trabana B.V. (specialist in biologische bananen en exotisch fruit).

2004

De activiteiten van Tellus Produce B.V. en Trabana B.V. worden samengevoegd en op 1 april 2004 wordt Organic Trade Company Holland B.V. (handelsnaam OTC-Holland) opgericht.

2005

Mede dankzij het brede netwerk en ondersteunende faciliteiten van Tradin Organic Agriculture worden met name de importactiviteiten sterk uitgebreid in de jaren 2005-2007.

2008

Tellus Produce B.V. verwerft het complete aandelenpakket in OTC-Holland en gaat zelfstanding verder.

2016

Matthé Hendrikse treedt toe tot de directie. De onderneming is verder doorgegroeid en telt inmiddels 22 medewerkers en meerdere bedrijven.

2018

De bedrijfsnaam van Organic Trade Company Holland B.V. (OTC-Holland B.V.) verandert in OTC Organics B.V. en bijna tegelijkertijd verhuizen wij van Lelystad naar een splinternieuw kantoor in Dronten.

2019

Door de groeiende ambities en de daarbij horende nieuwe doelstellingen, is een nieuwe identiteit een logisch vervolg. Bij een dynamisch bedrijf als OTC Organics hoort óók een nieuwe visuele identiteit die onze herkenbaarheid vergroot.

2020

Bij OTC Organics hebben we nieuwe verpakkingen ontwikkeld om de aanwezigheid van plastic in de keten nog verder terug te dringen. Dit jaar is onze verpakkingslijn voor druiven uitgebreid met twee nieuwe duurzame alternatieven.

Onze kernwaarden

Bij OTC Organics staan vier kernwaarden centraal: Biologische integriteit, Transparantie, Betrokkenheid en Passie. Dit is wat ons drijft, bij alles wat wij doen. Binnen en buiten de muren van de organisatie. Zo zijn we altijd op zoek naar de perfecte balans in de keten en gaan we respectvol om met onze telers, leveranciers, afnemers, partners en medewerkers.

Biologische integriteit

 • wij voelen ons als biologische specialisten verantwoordelijk voor onze industrie;
 • wij leveren een bijdrage aan sociale en economische ontwikkeling;
 • wij werken samen met professioneel, betrouwbare telers en leveranciers;
 • wij kunnen garanderen dat onze producten 100% biologisch zijn.

Betrokkenheid

 • wij gaan met respect met elkaar om en moedigen elkaar aan ons verder te ontwikkelen;
 • wij begrijpen dat ‘wij’ belangrijker is dan ‘mij’;
 • wij zien het als een sport om bewust om te gaan met geld;
 • wij werken met toewijding aan het succes van onze telers, leveranciers en afnemers.

Transparantie

 • wij waarderen transparantie in onze zakelijke contacten;
 • wij delen onze expertise op biologisch gebied om anderen te helpen;
 • wij vertellen wat we doen en doen wat we beloven.

Passie

 • wij zijn enthousiast en bevlogen over alles wat we doen;
 • wij staan met hart en ziel achter onze manier van werken.

Biologische experts met een geweten!

Missie
Met een zuiver geweten biologische groenten en fruit leveren, duurzaam en van topkwaliteit, in nauwe en betrokken samenwerking met onze professionele biologische telers.

Visie
OTC Organics heeft als doel om binnen de komende vijf jaar op Europees niveau leidend te worden in de distributie van duurzame, biologische groenten en fruit. We zien het als onze verantwoordelijkheid om onze telers, leveranciers en afnemers op alle mogelijke vlakken te ondersteunen en om een gezonde keten te creëren waarin alle schakels even belangrijk zijn. Met integriteit, betrokkenheid, transparantie en passie hopen we aan alle verwachtingen van alle betrokkenen te kunnen voldoen.