Strategische partners

Zoveel landen, dezelfde werkwijze

Dankzij de sterke band met onze strategische partners kunnen we samen echt het verschil maken in de biologische markt. Iedereen oefent zijn vak uit, iedereen gebruikt zijn talent, onze expertise is de biologische markt. Wij geloven dat iedereen groeit in deze vruchtbare samenwerking. Wij stellen onze partners hieronder graag aan u voor.

WeGrowOrganic is opgericht door twee boeren uit Zeewolde: Thijs Geerse en Wouter Snippe. Sinds 2001 teelt dit duo met veel plezier en passie een scala aan prachtige biologische producten, die tijdens de groei op de rijke poldergrond extreem veel voedingsstoffen tot zich nemen. Zij brengen hun producten zo zorgvuldig en zo snel mogelijk naar de consument en houden de ‘field to fork’ keten zo kort mogelijk. Ze sorteren, verwerken, verpakken én verkopen hun producten vanuit hun eigen bedrijf via een breed Europees netwerk van afnemers. Om tegemoet te komen aan een groeiende vraag in de markt naar milieuvriendelijke verpakkingsvrije oplossingen, hebben ze onlangs laserbranding toegevoegd aan hun verpakkingsassortiment.


Gespecialiseerd in: Uien, rode bieten, wortelen, aardappelen, pastinaken, knolselderij, peterseliewortel, knoflook, sjalotten en pompoenen

In 2005 besloten vier Zuid-Afrikaanse boeren gezamenlijk – maar ieder op z’n eigen bedrijf – biologisch citrusfruit te produceren. Vandaag de dag zijn ze een professionele coöperatie die citrusfruit produceert, onderzoekt, verpakt, verkoopt én exporteert naar klanten in Europa en Canada. We vinden SOGA, de ‘Sundays Organic Growers Association’, in de vruchtbare Sundays River vallei. Deze partner heeft niet alleen oog voor het grote geheel, maar draagt ook zorg voor haar directe omgeving met de verkoop van citrusfruit aan de lokale markt.


Gespecialiseerd in: Sinaasappels, citroenen, pompelmoes en easy peelers

Langs de ruim tweeduizend kilometer lange Zuid-Afrikaanse Oranjerivier, produceren de boeren van Orex Export op zo’n tweeduizend hectare grond druiven en citrusfruit voor de export. Er wordt veel zorg besteed aan het telen in harmonie met de natuur. Het bedrijf zorgt daarnaast ook voor veel werkgelegenheid in de regio. Ze helpen de werkloosheid en armoede in het gebied aan te pakken door hun zorgvuldig geteelde producten naar de beste markten ter wereld te exporteren. Het bedrijf is in 1997 opgericht door de families Spangenberg en Nel en hecht net als wij veel waarde aan de persoonlijke relatie tussen producent, afnemer en consument.


Gespecialiseerd in: Druiven, sinaasappels, grapefruit en citroenen

Excoagro is een Colombiaanse exporteur met oog voor de medemens. Deze partner maakt zich niet alleen sterk voor de export van de hoogste kwaliteit biologische producten, maar ook voor de Colombiaanse samenleving, de natuur en de gezondheid en veiligheid van haar boeren en klanten. Excoagro is hoofdzakelijk leverancier van biologische limes in samenwerking met limetelers van Aspromayo.


Gespecialiseerd in: Limoenen

Aspromayo is een telerscoöperatie die sinds 2016 biologische limes teelt. Het is gelegen in een afgelegen gebied van Colombia waar werkgelegenheid is gecreëerd voor de lokale bevolking door biologische limes te telen en te exporteren voor de Europese markt. In samenwerking met Excoagro heeft Aspromayo een grote sociale impact gecreëerd in het gebied van de Mayo-rivier en heeft het de levenskwaliteit verbeterd van telers, landarbeiders en dienstverleners die betrokken zijn bij de toeleveringsketen van productie en export van biologische limes.


Gespecialiseerd in: Limoenen

OTC Dominicana werkt schouder aan schouder met enthousiaste biologische telers in de Dominicaanse Republiek, die hun producten op de Europese markt willen brengen. Het helpen evalueren van zakelijke mogelijkheden en het geven van technische assistentie zijn de kernactiviteiten van OTC Dominicana. Daarnaast verpakt en exporteert het bedrijf avocado’s en citroenen naar het moederbedrijf OTC Organics.


Gespecialiseerd in: Avocado’s en citroenen

Waarmee kunnen wij u helpen?

Bel! Mail! Of nog beter, kom langs!