Biologisch druivenseizoen Zuid-Afrika en Peru

Biologisch druivenseizoen Zuid-Afrika en Peru

Het biologische druivenseizoen uit Zuid-Afrika en Peru is nog maar een paar weken verwijderd van de eerste oogst en verzendingen naar Europa.

In de eerste weken van december verwacht OTC Organics de eerste overzeese aankomsten uit Peru, gevolgd door aankomsten uit Zuid-Afrika. Na de eerste proefzendingen uit Peru in het afgelopen seizoen zal OTC Organics regelmatig nieuwe aankomsten ontvangen van verschillende Peruaanse telers om het Zuid-Afrikaanse programma mee aan te vullen. Het seizoen zal een mix zijn van witte, rode en zwarte pitloze variëteiten van beide herkomsten.

Onze Peruaanse leveranciers willen graag de Europese biologische markt verkennen, naast hun belangrijkste klanten in Noord-Amerika. De oogst uit Zuid-Afrika ziet er veelbelovend uit en onze telers hopen dat het oogstseizoen niet wordt belemmerd door vroege regenbuien. Bij gunstige omstandigheden verwacht OTC Organics continue aanvoer tot eind maart.

Ook het komende druivenseizoen wordt uitgedaagd door bekende economische omstandigheden: hoge prijzen voor landbouwgrondstoffen, verpakkingsmaterialen, energie en logistiek. De sterke Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro is helaas ook niet in het voordeel van de Europese markt. Gemiddeld worden onze telers geconfronteerd met een 15-20% hogere kostprijs in een Europese consumentenmarkt die onderhevig is aan aanzienlijke inflatie.

Samen met onze telers zoekt OTC Organics naar een balans tussen kostprijs en consumentenmarkt. Wij geloven dat een nauwe samenwerking tussen telers en klanten zal leiden tot een succesvolle seizoensplanning. We kijken er naar uit om dit mooie product weer te distribueren naar de Europese consument en onze telers te ondersteunen bij hun voortdurende duurzame landbouwontwikkelingen!

Que pouvons-nous vous apporter ?

Appelez-nous ! Envoyez-nous un e-mail ! Ou encore mieux, passez nous voir !